Curs de Formació Teòria en obstetrícia i Ginecologia Nivell 1


Resum del curs

Resum del curs

El curs té com a objectiu general oferir als ginecòlegs recentment titulats i als residents en l'especialitat la formació teòrica que els permeti l'adquisició de coneixements que els capacitin per realitzar, eficaçment, l'atenció a la dona durant la gestació, el part i el puerperi, el diagnòstic i tractament dels problemes ginecològics i obstètrics, i la promoció de la salut reproductiva.

Com en el cursos del Nivell I i II, el programa formatiu es divideix en temes obstètrics i temes ginecològics. De l'apartat obstètric destaca el maneig de les urgències obstètriques més freqüents al segon i tercer trimestre de gestació, l'embaràs en l'adolescència, el coneixement, diagnòstic i tractament de les anomalies congènites més freqüents, les principals complicacions fetals i maternes relacionades amb restricció del creixement fetal i el maneig del part.

De la part ginecològica destaca l'aprenentatge de les diferents tècniques d'imatge, en especial l'ecografia ginecològica pel que fa a la patologia maligna de l'úter i dels annexes, el diagnòstic i tractament de la patologia infecciosa aguda més freqüent dels genitals interns i les mames, les causes d'esterilitat, el seu tractament i principals complicacions, el coneixement, indicacions, contraindicacions i efectes secundaris dels DIU i el coneixement dels fonaments de malalties com ara el càncer d'endometri o de mama.

La metodologia formativa està basada en el model pedagògic d'aula invertida (Flipped Learning) portat a terme en modalitat semi-presencial combinant el treball en línia amb el treball a l'aula. El curs està reconegut amb 7,5 crèdits ECTS per la Universitat de Girona -UdG, la Universitat de Lleida -UdL, la Universitat Rovira i Virgili -URV, la Universitat Autònoma de Barcelona -UAB i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya -Uvic-UCC.


Director/a: Dr. Pere Brescó Torras Hospital d'Igualada Director/a: Dr. Ramon Rovira Negre Hospital de la Santa Creu i Sant Pau Observacions: Aquest programa consta de 2 cursos amb una durada global de 2 anys, amb l'objectiu principal d'obtenir les competències teòriques i pràctiques per realitzar una histerectomia laparoscòpica i s'estructura de la següent manera: - Coneixement -- Pimer Any - Habilitats tècniques -- Segon any - Criteri clínic -- Treball de recerca -- fi El curs I, reconegut amb 22 ECTS per la UdG, la UdL, la URV i la UAB, s’adreça a graduats en Medicina i Cirurgia i inclou les següents activitats: • Aprenentatge teòric dels coneixements bàsics i avançats relacionats amb la cirurgia endoscòpica. • Aprenentatge de les habilitats tècniques en simulador / pelvic trainer dirigides per un tutor. • Assistència a quiròfan com a 2º-1º ajudant. • Curs de metodologia científica de l'Institut Cochrane. • Possiblitat d'obtenir l'acreditació MIGS del programa GESEA de l'ESGE (European Society for Gynaecological Endoscopy). El curs ha estat reconegut com a Curs d'Expert Universitari amb títol propi per la Universitat de Lleida.

Resum del curs