El curs, adreçat a cirurgians i digestòlegs especialistes o en formació, té com a objectiu general l’ampliació de coneixements sobre el maneig pluridisciplinar de les malalties digestives emfatitzant en aquells avenços sobre els quals hi hagi l'evidència científica sòlida que permeti una recomanació inequívoca, insistint en el caràcter multidisciplinari de la seva aplicació i valorant els avantatges i inconvenients de l'abordatge diagnòstic i terapèutic de cada una de les opcions: endoscòpica, quirúrgica, radiològica...


En aquesta primera edició, el curs està dedicat a conèixer els fonaments i bases biològiques dels diferents tractaments disponibles de les patologies colo-rectals benignes i malignes. Les tres futures edicions es dedicaran a la patologia esòfago-gàstrica, la hepato-bilio-pancreàtica i l’obesitat mòrbida, respectivament.


El curs està reconegut amb 2,5 crèdits ECTS per la Universitat de Girona -UdG, Universitat de Lleida -UdL, Universitat Rovira i Virgili -URV i la Universitat de Vic –Uvic.